Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z truskawkami
Masło i margarynę wrzucamy do rondelka, dodajemy mleko i cukier waniliowy. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż masło i margaryna się roztopią. Zostawiamy do przestygnięcia.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijamy mikserem stopniowo dodając cukier do momentu, aż powstanie puszysta masa. Powoli wlewamy masło i margarynę, cały czas miksując.
Wsypujemy partiami mąkę do jajek i mieszamy łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wygładzamy je łyżką.
Truskawki myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i układamy na cieście.
Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut na najniższym poziomie w temperaturze 180 stopni.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijamy mikserem stopniowo dodając cukier do momentu, aż powstanie puszysta masa. Powoli wlewamy masło i margarynę, cały czas miksując.
Wsypujemy partiami mąkę do jajek i mieszamy łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wygładzamy je łyżką.
Truskawki myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i układamy na cieście.
Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut na najniższym poziomie w temperaturze 180 stopni.