Sposób przygotowania:
Ciasto brownie z malinami
1. Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy cukier i dokładnie ucieramy, wlewamy olej i ucieramy kilka minut. Następnie dodajemy stopniowo pozostałe składniki: jajka, kakao, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, całość dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy umyte i osuszone maliny i delikatnie mieszamy.
2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 - 45 minut sprawdzając suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy i kroimy w kwadraty.
3. Czekoladę mleczną łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie płynną dekorujemy pokrojone kawałki ciasta. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
4. Białą czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy ciasto, dekorujemy również malinami. Ciasto jest gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Maliny powinny być świeże.
2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 - 45 minut sprawdzając suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy i kroimy w kwadraty.
3. Czekoladę mleczną łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie płynną dekorujemy pokrojone kawałki ciasta. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
4. Białą czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy ciasto, dekorujemy również malinami. Ciasto jest gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Maliny powinny być świeże.