madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Sernik na zimno z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto w sam raz na upalne dni.

Sernik na zimno z truskawkami

Składniki:

Sernik na zimno z truskawkami

 

  • 4 sztuki serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 duża paczka okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 40dag truskawek

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z truskawkami
Tortownicę wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Serki homogenizowane chwilę miksujemy, wlewamy przestudzoną żelatynę, ponownie chwilę miksujemy, aby serki połączyły się z żelatyną.Gotową masę wylewamy na biszkopty. Na masie układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa z serków dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już powoli tężeć, wylewamy je na masę z serków. Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aby wszystko dobrze stężało. Smacznego :)