Sposób przygotowania:
Sernik pieczony na herbatnikach fajną kruszonkąETAP 1:

Jajka z cukrem ubić mikserem do białości na najwyższych obrotach z 4 minuty.
ETAP 2:

Dodać 1,5 wiaderka twarogu, budyniem śnieżkę, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:

Dwie formy 25x24 cm i 20x15 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża forma 34x25 cm, na dnie rozłożyć herbatniki, większa forma dla męża do pracy, masę serową dodać do foremek.
ETAP 4:

Do miski wsypać płatki pokruszyć wafelki, wymieszać.
ETAP 5:

Kruszonką posypać serniki i delikatnie dłonią przycisnąć do sernika.
ETAP 6:

Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić.