Sposób przygotowania:
Sernik pieczony o pomarańczowym smaku bez spodu
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej= do pojemnika dać żółtka, cukier, startą skórkę z wyparzonych pomarańczy i jednej cytryny, mikserem utrzeć na najwyższych obrotach z 2 minuty. Do masy jajecznej dodać twaróg śmietankowy (nie trzeba jego mielić), dodać jogurty gęste, mikserem połączyć krótko składniki. Następnie do masy wsypać kaszę manną, budyń śmietankowy i krótko połączyć składniki.
Na koniec dodać ubitą na sztywno z białek po żółtkach i mikserem na średnich obrotach wmieszać w masę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 8 minut.
Z podanych składników utrzeć lukier nie za gęsty, polać wierzch sernika i posypać posypką czekoladową.
Na koniec dodać ubitą na sztywno z białek po żółtkach i mikserem na średnich obrotach wmieszać w masę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 8 minut.
Z podanych składników utrzeć lukier nie za gęsty, polać wierzch sernika i posypać posypką czekoladową.