Sposób przygotowania:
Borówkowy sernik pieczony na herbatnikachETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa: jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości.
ETAP 2:
Do masy wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną. kaszę manną, dodać twaróg z wiaderka i jogurt, mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Do masy wsypać 3 szklanki opłukanych borówek i mikserem wszystko zmiksować.
ETAP 4:
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej całą noc.
ETAP 6:
Lukier: cukier puder utrzeć z jogurtem na nie za gęsty lukier, wymieszać z borówkami i wyłożyć na sernik, schować do lodówki.
SylaUla