Sposób przygotowania:
Sernik pomarańczowy
Dno blaszki wykładamy herbatnikami rozkruszonymi z masłem.
Ser ubijamy mikserem dodając po kolei cukier, masło, żółtka, mąki i sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy. Na koniec dodajemy skórki otarte z 3 pomarańczy, wcześniej dokładnie wyparzonych.
Wylewamy masę na spód i pieczemy w 180 stopniach ok 1,5 godziny.
Studzimy w otwartym piekarniku i dekorujemy dżemem pomarańczowym lub polewą czekoladową.
Ser ubijamy mikserem dodając po kolei cukier, masło, żółtka, mąki i sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy. Na koniec dodajemy skórki otarte z 3 pomarańczy, wcześniej dokładnie wyparzonych.
Wylewamy masę na spód i pieczemy w 180 stopniach ok 1,5 godziny.
Studzimy w otwartym piekarniku i dekorujemy dżemem pomarańczowym lub polewą czekoladową.