Sposób przygotowania:
Sernik pomarańczowy z brzoskwiniami i galaretkąWykonanie sernika:
Miksujemy jaja same na puch ( bez cukru tym razem ). Dodajemy partiami ser pomarańczowy oraz serek waniliowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Dodajemy dwa budynie i nadal miksujemy. Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia spód i boki ( wycinam kółko i paski na bloki które smaruję margaryna i tak przyklejam do dna i boków ). Przekładam masę sernikową do formy i wstawiam do nagrzanego piekarnika ( na dno piekarnika wstawiam formę z wodą a powyżej wkładam formę z sernikiem ). Piekę 15 minut w 220 stopniach. Przykrywam górę folią aluminiową po 15 minutach i zmniejszam do 200 stopni i piekę 45 minut. W tym czasie co pieczę się sernik rozrabiam galaretki w 500 ml wody , ostudzoną wstawiam do lodówki do stężenia. Brzoskwinie opłukuje pod wodą i osuszam ręcznikiem papierowym kroje w plasterki i układam na ostudzonym serniku. Zalewam tężejącą galaretką i do lodówki niech stoi po 3 godzinach próbuje jak smakuje.
Rewelacja polecam tylko robić i jeść.