Sposób przygotowania:
Sernik pomarańczowy
Spód:
Składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia- samo dno i rozprowadzamy masę wygładzając powierzchnię. Schłodzić w lodówce.
Masa serowa:
Miksujemy ser z cukrem. Następnie dodajemy stopioną czekoladę w kąpieli wodnej , jajka, kremówkę i skórkę pomarańczową i miksujemy tylko do połączenia sięskładników. Wylać na spód i piec w piekarniku przez 60 minut tryb góra i dół w temp 160 stopni Celsjusza. Wyjąć ostudzić włożyć do lodówki na całą noc.
Smacznego
Składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia- samo dno i rozprowadzamy masę wygładzając powierzchnię. Schłodzić w lodówce.
Masa serowa:
Miksujemy ser z cukrem. Następnie dodajemy stopioną czekoladę w kąpieli wodnej , jajka, kremówkę i skórkę pomarańczową i miksujemy tylko do połączenia sięskładników. Wylać na spód i piec w piekarniku przez 60 minut tryb góra i dół w temp 160 stopni Celsjusza. Wyjąć ostudzić włożyć do lodówki na całą noc.
Smacznego