slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Sernik (prosty przepis)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie i obłędne w smaku. Polecam.

Sernik (prosty przepis)

Składniki:

Sernik (prosty przepis)

 

  • 700 g twarogu chudego
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 2 budynie waniliowe w proszku
  • oraz kolorowa posypka
  • blaszka 16x32 cm

Sposób przygotowania:

Sernik (prosty przepis)
Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy go aby nie miał grudek. Następnie dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy na gładką masę. 

Na koniec wsypujemy proszki budyniowe i mieszamy z masą serową. Przekładamy masę sernikową do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Studzimy w uchylonym piekarniku. Lekko ciepłe ciasto posypujemy posypką kolorową (dzięki temu część posypki przyklei się do ciasta). 

Smacznego.