Sposób przygotowania:
Sernik rosa na herbatnikach
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ( 28 x 24 cm ).
Na dno tej blaszki rozłożyć herbatniki. W misce zmiksować wszystkie składniki masy serowej i wylać na ciastka. Formę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika ( bez termoobiegu ) i piec 50 minut.
Gdy zostanie 5 minut czasu podstawowego z białek, cukru i soku ubić pianę. Wyjąć blachę z piekarnika. Rozsmarować pianę delikatnie na serze i ponownie wstawić sernik do piekarnika.
Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 20 minut. Na koniec przez 15 minut studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach, a potem wyjąc blaszkę z piekarnika i sernik wystudzić.
Potem wstawić do lodówki do ścięcia.
Na dno tej blaszki rozłożyć herbatniki. W misce zmiksować wszystkie składniki masy serowej i wylać na ciastka. Formę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika ( bez termoobiegu ) i piec 50 minut.
Gdy zostanie 5 minut czasu podstawowego z białek, cukru i soku ubić pianę. Wyjąć blachę z piekarnika. Rozsmarować pianę delikatnie na serze i ponownie wstawić sernik do piekarnika.
Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 20 minut. Na koniec przez 15 minut studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach, a potem wyjąc blaszkę z piekarnika i sernik wystudzić.
Potem wstawić do lodówki do ścięcia.
monikaT83
zewa
Dzięki Moniczko :)