aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Sernik z rosą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny sernik z rosą, polecam.

Sernik z rosą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z rosą

 

  • ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • 1/4 margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szkalnki cukru.

 

  • masa serowa:
  • 1 kg twarogu z wiaderka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 4 żółtka,
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 3/4 szklanki oleju.

 

  • rosa:
  • 4 białka,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 100 g wiórek kokosowych.

Sposób przygotowania:

Sernik z rosą
Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i rozkładamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut.
Sernik z rosą
rozwalkowane ciasto ukladamy na blaszce
Sernik z rosą
miksujemy skladniki na mase serowa, wg kolejnosci
Sernik z rosą
przelewamy mase serowa na ciasto i pieczemy
Sernik z rosą
smarujemy ciasto beza i pieczemy 15 minut