Sposób przygotowania:
Sernik śliwkowy na śliwkach pieczony
Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm.
Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch.
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie.
Formę nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę z sernika, sernik kroić na porcje.
Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm.
Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch.
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie.
Formę nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę z sernika, sernik kroić na porcje.