Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiemMakaron gotujemy al dente
1. Makaron gotujemy w gorącej wodzie około 5-7 minut.
2. Ugotowany makaron przekładamy na dno naczynia żaroodpornego.
3. Filet z kurczaka kroimy i doprawiamy oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odkładamy na kilka minut i smażymy.
Podsmażamy szpinak, ser feta oraz suszone pomidory
4. Mrożony szpinak smażymy na patelni, dodajemy ser feta, pokrojone suszone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodajmy warstwę szpinaku
5. Na ugotowany makaron nakładamy wartwę szpinaku.
Dodajmy wartwę ze smażonego kurczaka
7. Na szpinak kładziemy warstwę usmażonego w kostkę kurczaka.
8. Na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella.
9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 10-15 min.
10. Na koniec możemy opcjonalnie posypać koperkiem.
biedroneczki