Sposób przygotowania:
Sernik w bezowej czapie
Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię ,wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek . Włożyć do natłuszczonej tortownicy ( 24-26 cm). Brzegi ciasta docisnąć do obręczy tortownicy . Ciasto po nakłuwać widelcem. Masa serowa: Stopić margarynę, ostudzić . Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym na puch Następnie dodać twaróg sernikowy, budyń śmietankowy i dalej miksować do połączenia wszystkich składniki. Dolać płynną margarynę i kawałki odsączonych ananasów , wymieszać. Na koniec dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek , połączyć drewnianą łyżką. Na ciasto wlać masę serową Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni, piec 60 minut. Beza : Białka z cukrem ubijamy na sztywno. Po 45 minutach pieczenia powstałą bezą posmarować sernik. Ponownie wstawić do piekarnika, dopiec do końca. Przed podaniem ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Sałatki
luna
Mandaryna
Sarenka
eluchap