Sposób przygotowania:
Sernik tiramisu z borówkowymi sercami
Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody i odstawiamy do ostygnięcia.Sery przekładamy do miski, wbijamy jaja, wlewamy śmietankę, syrop z agawy, likier, przestudzoną kawę i miksujemy na gładką, jednolitą masę - krótko nie napowietrzając masy.Spód tortownicy (śr. 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a z zewnątrz owijamy szczelnie folią aluminiową, a następnie wylewamy masę serową. mus borówkowy: 1. Konfiturę przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. 2. Świeże borówki myjemy, następnie przesypujemy do rondelka i dusimy, aż puszczą sok a następnie chwilę podsmażamy, żeby zgęstniały. Blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Mus przelewamy do strzykawki lub rękawa cukierniczego. Na wierzchu sernika robimy borówkowe krople, a następnie wykałaczką przeciągamy przez środek kropelek, bez odrywania ręki - w efekcie otrzymamy serca. Tortownicę z ciastem wkładamy do większej formy i wlewamy wrzątek do połowy jej wysokości / lub wstawiamy naczynie z wrzątkiem na najniższą półkę. Piec w 170 stopniach przez 60 - 70 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty i świeżymi borówkami. Smacznego :)