Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowo - borówkowy1.

Do naczynia włożyć wszystkie składniki spodu ciasta. Wyrobić na jednolitą masę, schłodzić w lodówce.
2.

Następnie tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim rozłożyć ciasto.
3.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec przez 15 minut.
4.

Do miski włożyć ser, wbić żółtka, wsypać cukry.
5.

Zmiksować na jednolitą masę. W osobnym naczyniu ubić pianę na sztywno.
6.

Wcześniej roztopić masło i wlać chłodne do masy serowej. Wymieszać łopatką.
7.

Na końcu dodać pianę i lekko wymieszać.
8.

Masę serową przełożyć do tortownicy na podpieczony spód. Wierzch sernika udekorować świeżymi truskawkami i borówkami amerykańskimi.
9.

Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
10.

Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
11.

Zimny sernik posypać cukrem pudrem.
12.

Smacznego !