Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowo - borówkowy1.
Do naczynia włożyć wszystkie składniki spodu ciasta. Wyrobić na jednolitą masę, schłodzić w lodówce.
2.
Następnie tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim rozłożyć ciasto.
3.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec przez 15 minut.
4.
Do miski włożyć ser, wbić żółtka, wsypać cukry.
5.
Zmiksować na jednolitą masę. W osobnym naczyniu ubić pianę na sztywno.
6.
Wcześniej roztopić masło i wlać chłodne do masy serowej. Wymieszać łopatką.
7.
Na końcu dodać pianę i lekko wymieszać.
8.
Masę serową przełożyć do tortownicy na podpieczony spód. Wierzch sernika udekorować świeżymi truskawkami i borówkami amerykańskimi.
9.
Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
10.
Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
11.
Zimny sernik posypać cukrem pudrem.
12.
Smacznego !