Sposób przygotowania:
Zebra truskawkowa
Masa waniliowa:
W gorącej wody rozpuścić żelatynę, odstawić do przestygnięcia. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować, wlać żelatynę, i ponownie dokładnie połączyć.
Masa truskawkowa:
W gorącej wody rozpuścić żelatynę, odstawić do przestygnięcia. Truskawki zmiksować dodać resztę składników oraz żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać.
Masę truskawkową oraz waniliową odstawić, aż zaczną żelować.
Biszkopty wyłożyć na spód tortownicy. Tężejące masy truskawkową oraz waniliową wylewać na przemian po 2 łyżki na biszkopty na wierzchu udekorować truskawkami.
W gorącej wody rozpuścić żelatynę, odstawić do przestygnięcia. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować, wlać żelatynę, i ponownie dokładnie połączyć.
Masa truskawkowa:
W gorącej wody rozpuścić żelatynę, odstawić do przestygnięcia. Truskawki zmiksować dodać resztę składników oraz żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać.
Masę truskawkową oraz waniliową odstawić, aż zaczną żelować.
Biszkopty wyłożyć na spód tortownicy. Tężejące masy truskawkową oraz waniliową wylewać na przemian po 2 łyżki na biszkopty na wierzchu udekorować truskawkami.
Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier i ubić na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać po łyżce mąki oraz proszek do pieczenia i miksować aż składniki się połączą. Następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.
natalion