Sposób przygotowania:
Truskawkowo- serowa fantazjaPrzygotowanie ciasta kruchego
Ciasto kruche: Mąkę przesiej na stolnicę i połącz z margaryną. Dodaj żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cm x 24 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Przygotowanie masy serowej
Masa serowa: Masło utrzyj razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszystą masę. Dodaj ser oraz budyń. Utrzyj. Białka ubij na sztywno. Pianę dodaj do masy serowej. Delikatnie wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto na blaszce. Wyrównaj. Piecz około godziny w temperaturze 170 stopni.
Przygotowanie musu truskawkowego
Mus truskawkowy: Truskawki zmiksuj blenderem na gładki mus. Mus przelej do garnka i doprowadź do wrzenia. Wsyp galaretki. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia. Gęstniejący mus wyłóż na przestudzony sernik. Wyrównaj. Odstaw do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Przełóż do rękawa cukierniczego. Przygotowane ciasto pokrój na porcje i udekoruj bitą śmietaną oraz kawałkami truskawek.