Sposób przygotowania:
Sernik w cieście kakaowymPrzygotowanie ciasta na kruszonkę:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,kakao i cukrem pudrem. Dodać margarynę i posiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Owinąć w folię spożywczą i wynieść do lodówki na 30 min.
Przygotowanie sera:
Masło stopić,wystudzić. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać porcjami zmielony ser i ciągle ucierając dodawać powoli stopione masło. Następnie wymieszać z budyniem,proszkiem do pieczenia i rodzynkami oraz kandyzowanymi owocami. Ubić pianę z białek na sztywno. Wymieszać delikatnie z serem.
Etap końcowy:
Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast zetrzeć na oczkach grubej tarki 1 część schłodzonego ciasta.
Na ciasto rozłożyć równomiernie masę serową. Na ser zetrzeć 2 część ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i piec ok 1 godz. Po dokładnym wystudzeniu wyjąć sernik z blaszki i posypać cukrem pudrem.