Sposób przygotowania:
Sernik w jogurtowym cieście kakaowym
Ser przemielić w maszynce. Masło z cukrem i 3 żółtkami i serem i śmietaną utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, otartą skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową, sztywno ubitą pianę z 3 jajek, delikatnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w rondelku, ostudzić. Pozostałe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Ciągle ucierając dodawać stopniowo jogurt, przestudzoną margarynę, rum, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Połowę ciasta wylać do przygotowanej tortownicy lub średniej wielkości brytfanny. Następnie wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Upieczone, ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową, posypać wiórkami.