Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy 5
Twaróg ucieramy z żółtkami, szklanką cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy budynie i proszek do pieczenia. Miksując wlewamy olej. Ubijamy białka, ze szczyptą soli i cukrem na pianę. Dodajemy do masy serowej delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. godzinę.
![Sernik waniliowy 5 Sernik waniliowy 5](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-waniliowy-5-173443.jpg)
![Sernik waniliowy 5 Sernik waniliowy 5](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-waniliowy-5-173444.jpg)
![Sernik waniliowy 5 Sernik waniliowy 5](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-waniliowy-5-173445.jpg)
![Sernik waniliowy 5 Sernik waniliowy 5](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-waniliowy-5-173446.jpg)