Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy z jagodami i galaretkąWykonanie:
Do misy wbijamy 5 jaj o temp pokojowej. Miksujemy na największych obrotach, wsypujemy ksylitol, nadal miksujemy. Masa nam się potraja, wychodzi puch. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżką ser z wiaderka, aż do końca. Wsypujemy budyń i nadal miksujemy z 2 minuty. Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia, sam dół. Herbatnikami wykładam dno tortownicy( jak zostają luki to kruszę w te miejsca herbatniki). Przekładam z misy masę serową do formy. Formę z pieca tą czarną zalewam wodą tak aby trochę więcej dno zakryć. Wkładam do pieca i nastawiam go na 200 stopni. Wstawiam sernik i piekę koło godziny w 200 stopniach. Kiedy widzę, że góra się za mocno przypieka to zakrywam folią aluminiową. Sernik się piecze, a ja w tym czasie rozrabiam galaretki poziomkowe w 600 ml wrzątku. Zostawiam do ostygnięcia. Sernik upieczony ostudzony. Wsypuje jagody na niego i zalewam tężejącą galaretką. Wstawiam na noc do lodówki. Pyszny wyszedł.