Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy z truskawkową pianką
Blaszkę 18x28 wyłożyć papierem, następnie ułożyć herbatniki. Masa serowa: zmiksować śmietanę z cukrem, jajkami, ekstraktem i mąką ziemniaczaną. Dodać twaróg mielony (użyłam z wiaderka). Zmiksować. Masę wylać na herbatniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 45 minut. Wyjąć, wystudzić i schłodzić w lodówce. Galaretki rozpuścić w 200 ml wrzątku. Przestudzić. 400 ml śmietany ubić na sztywno. Truskawki zmiksować blenderem na mus, dodać śmietanę i galaretkę, zmiksowaći gdy zacznie tężeć wyłożyć na sernik. Wyrównać i schłodzić. Pokroić w kwadraty i podawać udekorowane świeżymi truskawkami
marietta