Sposób przygotowania:
Sernik Wielkanocny z polewą jogurtową i truskawkam
Wykonanie: Miksujemy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy twaróg łyżką i miksujemy na najmniejszych obrotach . Dodajemy budyń waniliowy i parę kropel aromatu waniliowego . Ubijamy białka z odrobiną soli na sztywno. Białka ubite dodajemy do twarogu. Mieszamy teraz już łyżką. Tortownice o średnicy 26 cm smarujemy margaryna i obsypujemy mąką tortową . Przekładamy masę serową do formy. Wkładamy na dno do pieca blachę czarną napełnioną wodą. Włanczamy piec nastawiamy na 200 stopni góra i dół. Wkładamy formę ze sernikiem , pieczemy 15 minut w 200 stopniach , potem zmniejszamy do 14-150 i pieczemy godzinę. Jeśli zacznie ciemnieć przykrywamy folia aluminiowa a będzie jasny wtedy :)Upieczony sernik studzi się tak 2 godzinki . Polewę jogurtowa zanurzamy we wrzątku na 5 minut i polewamy sernik . Truskawki kroimy w plastry i dekorujemy na polewie wystudzonej .