Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami z kokosową pianką
Ciasto;
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i chowamy do zamrażalnika.
Masa twarogowa;
Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka cały czas ucierając. Następnie dodajemy twaróg i budyń, ucieramy do połączenia się składników.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, aż uzyskamy sztywną pianę.
Na koniec dodajemy wiórka kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Brzoskwinie odsączamy i kroimy w paski.
Blachę o wymiarach 25 x 40 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Jedną część ciasta wykładamy na spód blachy.
Następnie masę serową, brzoskwinie, piankę i drugą część ciasta (ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pieczemy około 1 godzinę 15 minut w 175ºC bez termoobiegu. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku.
Smacznego ;)
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i chowamy do zamrażalnika.
Masa twarogowa;
Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka cały czas ucierając. Następnie dodajemy twaróg i budyń, ucieramy do połączenia się składników.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, aż uzyskamy sztywną pianę.
Na koniec dodajemy wiórka kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Brzoskwinie odsączamy i kroimy w paski.
Blachę o wymiarach 25 x 40 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Jedną część ciasta wykładamy na spód blachy.
Następnie masę serową, brzoskwinie, piankę i drugą część ciasta (ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pieczemy około 1 godzinę 15 minut w 175ºC bez termoobiegu. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku.
Smacznego ;)
SylaUla