Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać margarynę posiekać i całość zmiksować lub zagnieść ciasto tradycyjnie. Podzielić na 2 części włożyć do worka i wstawić dok 2 h do zamrażarki. Sernik: Składniki w temp pokojowej ucieramy w kolejności : margarynę z cukrem , następnie dodać jajka , twaróg i mąkę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę lub na połówki . Białka ubić z cukrem na puszystą pianę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć do blachy jedną część ciasta i wyrównać powierzchnie. Na ciasto wylać masę serową i wyrównać powierzchnie , na całej powierzchni ułożyć brzoskwinie i rozsmarować ubite białka. Na białka zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC. Studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku.