Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto:
Mąkę wymieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia dodać żółtka, margarynę i zagnieść ciasto. 1/4 część wstawić do lodówki lub zamrażarki, resztę ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy.
Sernik:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami następnie dodać ser i budyń. Masę wylać na ciasto, pokroić ,odcedzić brzoskwinie i poukładać na serze.Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, pianę wyłożyć na brzoskwinie a na pianę zetrzeć schłodzone ciasto.
Piec ok 1 h w temp 170 stopni.
Mąkę wymieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia dodać żółtka, margarynę i zagnieść ciasto. 1/4 część wstawić do lodówki lub zamrażarki, resztę ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy.
Sernik:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami następnie dodać ser i budyń. Masę wylać na ciasto, pokroić ,odcedzić brzoskwinie i poukładać na serze.Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, pianę wyłożyć na brzoskwinie a na pianę zetrzeć schłodzone ciasto.
Piec ok 1 h w temp 170 stopni.