Sposób przygotowania:
Śnieżnobiały sernik z brzoskwiniami
Do miski wlać roztopione masło, białka i cukier. Zmiksować. Dodać jogurt grecki, likier i mąkę. Ponownie zmiksować. Wrzucić twaróg 3krotnie mielony. Całość wymieszać bardzo dokładnie, na niskich obrotach miksera aby nie napowietrzać masy.
Formę (średnica 23cm) wyścielić papierem, dno wyłożyć herbatnikami. Wlać masę serową i wyrównać.
3 brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w dużą kostkę. Owoce rozłożyć na wierzchu sernika.
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 10 minutach zmniejszyć na 130 i piec około godziny. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem udekorować dodatkową, świeżą brzoskwinią.
Formę (średnica 23cm) wyścielić papierem, dno wyłożyć herbatnikami. Wlać masę serową i wyrównać.
3 brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w dużą kostkę. Owoce rozłożyć na wierzchu sernika.
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 10 minutach zmniejszyć na 130 i piec około godziny. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem udekorować dodatkową, świeżą brzoskwinią.
marcinka