Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladą i cynamonemMasa serowa:
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki, cynamon i czekoladę startą na tarce o drobnych oczkach. Delikatnie mieszamy.
Do pieczenia:
Blaszkę do pieczenia o wymiarach około 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy dno biszkoptami, a na biszkopty masę serową.
Pieczenie i podanie:
Następnie sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładamy na kilka godzin do lodówki. Dobrze schłodzony sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy.
Blaszka o wymiarach 25 cm x 35 cm.
Sernik można pokroić na około 30 sporych kawałów.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
SylaUla
Babeczka35
Polecam spróbować :)