gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Sernik z dodatkiem winogron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sernik będzie wyśmienity gdy dobierzesz dobrze zmielony ser.

Sernik z dodatkiem winogron

Składniki:

Sernik z dodatkiem winogron

 

  • Na ciasto;
  • 20 dag mąki
  • 30 dag cukru pudru
  • 10 dag masła
  • 1 jajko
  • Na masę serową;
  • 15 dag cukru pudru
  • 50 dag serka śmietankowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • 4 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta startej skórki cytrynowej
  • po 20 dag czarnych i białych winogron

Sposób przygotowania:

Sernik z dodatkiem winogron
Masło posiekaj, wbij jajko wsyp mąkę z cukrem pudrem , wyrób jednolite ciast i wstaw do lodówki aby się schłodziło. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem, budyniem, 4 żółtkami, cukrem waniliowym i skórką cytrynową . Ubij pianę z białek, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. do masy dodaj umyte kulki winogron i przemieszaj łyżką. Schłodzonym ciastem wylep formę tortownicy, również brzegi, wylej przygotowaną masę serową. Piecz ok. 40 min.