Sposób przygotowania:
Sernik z fantazją
Najpierw robimy ciasto.
Rozpuścić margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy, potem gotować ok. 5 minut.
Po ostudzeniu dodać żółtka, dokładnie ubić.
Następnie lekko mieszając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i pianę z białek.
Przełożyć do przygotowanej formy, zostawiając 2, 3 łyżki.
Zmielony ser utrzeć z masłem, żółtkami i cukrem, dodać kaszę. Białka ubić i delikatnie wmieszać w masę serową.
Gładką masę serową wyłożyć na ciasto, delikatnie wmieszać zostawione ciemne ciasto.
Piec w piekarniku ok.60 minut w 160-180 C.
W trakcie pieczenia kiedy sernik już podrośnie wierzch fantazyjnie pokrywamy dżemem który rozpuści się.
Rozpuścić margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy, potem gotować ok. 5 minut.
Po ostudzeniu dodać żółtka, dokładnie ubić.
Następnie lekko mieszając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i pianę z białek.
Przełożyć do przygotowanej formy, zostawiając 2, 3 łyżki.
Zmielony ser utrzeć z masłem, żółtkami i cukrem, dodać kaszę. Białka ubić i delikatnie wmieszać w masę serową.
Gładką masę serową wyłożyć na ciasto, delikatnie wmieszać zostawione ciemne ciasto.
Piec w piekarniku ok.60 minut w 160-180 C.
W trakcie pieczenia kiedy sernik już podrośnie wierzch fantazyjnie pokrywamy dżemem który rozpuści się.