Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto Fantazja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto przekładane masą kawową , sernikiem wszystko na ucieranym cieście a wierzch to kokosowa pianka

Ciasto Fantazja Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto Fantazja

Ciasto:

Pianka

  • 5 białek
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • 2/3 szkl cukru

Sernik

Krem

  • 3/4 szkl cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 200 g miękkiej margaryny

Sposób przygotowania:

Ciasto Fantazja
Ciasto: Margarynę roztopić z cukrem dodajmy mleko i kakao , całość zagotowujemy i studzimy. Ostudzone ciasto miksujemy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem, przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

Białka ubijamy na błyszczącą pianę z cukrem dodajmy wiórki kokosowe i wykładamy na ciasto kakaowe. Ciasto pieczemy 50 minut w temp 170 stopni. Ostudzone przekrawamy na pół.

Sernik: Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę , dodajemy ser, proszek budyniowy całość miksujemy do połączenia się składników.

Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem . Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 1 h w temp 170 stopni.

Krem: Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku. Studzimy.

Białka ubijamy , dodajemy cukier i żółtka. Ubijamy na parze 15 minut. Margarynę utrzeć dodać porcjami krem i kawę.

Przełożenie : Na kakaowy spód bez pianki wykładamy 1/2 część masy przykrywamy sernikiem wykładamy resztę masy i czekoladowy blant z pianką.  
Ciasto Fantazja
Margarynę roztopić z cukrem dodajmy mleko i kakao , całość zagotowujemy i studzimy.
Ciasto Fantazja
Ostudzone ciasto miksujemy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem
Ciasto Fantazja
Białka ubijamy na błyszczącą pianę z cukrem dodajmy wiórki kokosowe i wykładamy na ciasto kakaowe.
Ciasto Fantazja
Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę , dodajemy ser , proszek budyniowy całość miksujemy do połączenia się składników.
Ciasto Fantazja
Białka ubijamy , dodajemy cukier i żółtka . Ubijamy na parze 15 minut. Margarynę utrzeć dodać porcjami krem i kawę.

Tagi:

ciasto sernik