Sposób przygotowania:
Ciasto Fantazja
Ciasto: Margarynę roztopić z cukrem dodajmy mleko i kakao , całość zagotowujemy i studzimy. Ostudzone ciasto miksujemy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem, przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na błyszczącą pianę z cukrem dodajmy wiórki kokosowe i wykładamy na ciasto kakaowe. Ciasto pieczemy 50 minut w temp 170 stopni. Ostudzone przekrawamy na pół.
Sernik: Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę , dodajemy ser, proszek budyniowy całość miksujemy do połączenia się składników.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem . Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 1 h w temp 170 stopni.
Krem: Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku. Studzimy.
Białka ubijamy , dodajemy cukier i żółtka. Ubijamy na parze 15 minut. Margarynę utrzeć dodać porcjami krem i kawę.
Przełożenie : Na kakaowy spód bez pianki wykładamy 1/2 część masy przykrywamy sernikiem wykładamy resztę masy i czekoladowy blant z pianką.
Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem, przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na błyszczącą pianę z cukrem dodajmy wiórki kokosowe i wykładamy na ciasto kakaowe. Ciasto pieczemy 50 minut w temp 170 stopni. Ostudzone przekrawamy na pół.
Sernik: Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę , dodajemy ser, proszek budyniowy całość miksujemy do połączenia się składników.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem . Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 1 h w temp 170 stopni.
Krem: Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku. Studzimy.
Białka ubijamy , dodajemy cukier i żółtka. Ubijamy na parze 15 minut. Margarynę utrzeć dodać porcjami krem i kawę.
Przełożenie : Na kakaowy spód bez pianki wykładamy 1/2 część masy przykrywamy sernikiem wykładamy resztę masy i czekoladowy blant z pianką.
wickrkingpinceo
housechem630@gmail.com
housechem630@gmail.com