Sposób przygotowania:
Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką a'la Di
Wierzch kokosowy. Składniki potrzebne na wierzch dokładnie ze sobą połączyć a ciasto uformować w kulę. Schłodzić w zamrażalniku przez około 15 minut.
Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Przygotować spód. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajko i na końcu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wyrobić i wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku około 5 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie na cieście ułożyć gruszki i skropić sokiem.
W międzyczasie przygotować masę serową. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać serek, proszek budyniowy i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pianą ubitą z białek. Masę umieścić na gruszkach a na nią zetrzeć schłodzone ciasto kokosowe.
Przykryć folią aluminiową (ponieważ kokos może się przypalić a folia temu zapobiegnie).
Piec 60 minut w 190 stopniach.
Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Przygotować spód. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajko i na końcu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wyrobić i wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku około 5 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie na cieście ułożyć gruszki i skropić sokiem.
W międzyczasie przygotować masę serową. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać serek, proszek budyniowy i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pianą ubitą z białek. Masę umieścić na gruszkach a na nią zetrzeć schłodzone ciasto kokosowe.
Przykryć folią aluminiową (ponieważ kokos może się przypalić a folia temu zapobiegnie).
Piec 60 minut w 190 stopniach.