Sposób przygotowania:
Sernik z gruszkami i migdałową kruszonkąCiasto
Do miski przesiewamy mąkę pszenną dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Tak przygotowanym ciastem wylepiamy dno formy w której będziemy piekli sernik
Masa serowa
Ser najlepiej taki z wiaderka miksujemy z cukrem i jajkami, cały czas mieszając dodajemy pozostałe składniki z tym że na samym końcu dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Gotowa masę serową wlewamy na ciasto.
Owoce
Gruszki obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Gruszki posypujemy brązowym cukrem i układamy na masie serowej.
Kruszonka
Do miseczki wsypujemy wszystkie składniki i wyrabiamy . Kruszonką posypujemy owoce.
Pieczenie
Po posypaniu kruszonką ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni mniej więcej na około godzinę.