Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami leśnymi i z posypkąEtap 1
Ciasteczka należy pognieść i wymieszać z roztopionym masłem. Odłożyć pół szklanki tej masy, a resztę wyłożyć dno tortownicy i schłodzić.
Etap 2
Leśne jagody należy dokładnie umyć, odsączyć i zblenować.
Etap 3
Śmietankę 36 % ubijamy na sztywno, w miedzy czasie należy żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i ochłodzić.
Etap 4
Następnie do ubitej śmietanki dodajemy serek śmietankowy i mleko skondensowane a na końcu żelatynę.
Etap 5
około 1/3 masy dodajemy do zblenowanych jagód, mieszamy i wylewamy na spód ciasteczkowy, wkładamy do lodówki na około 10 minut żeby stężało, następnie wlewamy białą masę i znów do lodówki.
Galaretkę malinową przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania, chłodzimy i wylewamy na wierzch torcika. Pozostawiamy do stężenia