Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami leśnymi i z posypkąEtap 1

Ciasteczka należy pognieść i wymieszać z roztopionym masłem. Odłożyć pół szklanki tej masy, a resztę wyłożyć dno tortownicy i schłodzić.
Etap 2

Leśne jagody należy dokładnie umyć, odsączyć i zblenować.
Etap 3

Śmietankę 36 % ubijamy na sztywno, w miedzy czasie należy żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i ochłodzić.
Etap 4

Następnie do ubitej śmietanki dodajemy serek śmietankowy i mleko skondensowane a na końcu żelatynę.
Etap 5

około 1/3 masy dodajemy do zblenowanych jagód, mieszamy i wylewamy na spód ciasteczkowy, wkładamy do lodówki na około 10 minut żeby stężało, następnie wlewamy białą masę i znów do lodówki.
Galaretkę malinową przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania, chłodzimy i wylewamy na wierzch torcika. Pozostawiamy do stężenia