Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami goji
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania kolejno porcjami dodawać ser i śmietanę. Następnie wsypać budynie pomieszane z proszkiem do pieczenia i jagody goji. Na końcu dodać ubite na sztywno białka (ze szczyptą soli) i delikatnie połączyć z serem.
Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i ułożyć biszkopty. Wylać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku (góra-dół) do temp. 180°C przez ok. 60 minut, sprawdzając patyczkiem.
Sernik wystudzić w piekarniku.
Polewę przygotować roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej, wyłożyć na ostudzone ciasto.
Wierzch sernika można dodatkowo posypać jagodami goji.
Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i ułożyć biszkopty. Wylać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku (góra-dół) do temp. 180°C przez ok. 60 minut, sprawdzając patyczkiem.
Sernik wystudzić w piekarniku.
Polewę przygotować roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej, wyłożyć na ostudzone ciasto.
Wierzch sernika można dodatkowo posypać jagodami goji.