Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 314]

Sernik z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wszystkich miłośników serników zapraszam na sernik o delikatnym smaku toffi z dodatkiem pysznych i zdrowych jagód goji.

Sernik z jagodami goji

Składniki:

Sernik z jagodami goji

 

  • 70 dag sera twarogowego z wiaderka
  • 5 jaj
  • 25 dag cukru
  • ½ szklanki śmietany
  • 2 budynie o smaku toffi
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ok. 50 g jagód goji
  • tabliczka czekolady mlecznej
  • okrągłe biszkopty do wyłożenia formy
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Sernik z jagodami goji
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania kolejno porcjami dodawać ser i śmietanę. Następnie wsypać budynie pomieszane z proszkiem do pieczenia i jagody goji. Na końcu dodać ubite na sztywno białka (ze szczyptą soli) i delikatnie połączyć z serem.

Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i ułożyć biszkopty. Wylać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku (góra-dół) do temp. 180°C przez ok. 60 minut, sprawdzając patyczkiem.

Sernik wystudzić w piekarniku.

Polewę przygotować roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej, wyłożyć na ostudzone ciasto.

Wierzch sernika można dodatkowo posypać jagodami goji. 

Tagi:

ciasto sernik