Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami
Robimy kruchy spód: zagniatamy ciasto z masła, mąki pszennej i cukru pudru, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie rozwałkowujemy, wylepiamy ciastem blachę, podpiekamy 10 min. w 180 st. C.
Jagody podgrzewamy w garnku z dodatkiem cukru (3-4 łyżki). Robimy masę serową: białka oddzielamy od żółtek, zmielony 3-krotnie ser biały łączymy z żółtkami, mlekiem, olejem, cukrem (3/4 szklanki), cukrem waniliowym, budyniami, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy, mieszamy powoli za pomocą łyżki. Masę serową wykładamy na ciasto kruche. Wykładamy jagody.
Sernik pieczemy ok. godziny.
Jagody podgrzewamy w garnku z dodatkiem cukru (3-4 łyżki). Robimy masę serową: białka oddzielamy od żółtek, zmielony 3-krotnie ser biały łączymy z żółtkami, mlekiem, olejem, cukrem (3/4 szklanki), cukrem waniliowym, budyniami, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy, mieszamy powoli za pomocą łyżki. Masę serową wykładamy na ciasto kruche. Wykładamy jagody.
Sernik pieczemy ok. godziny.