Sposób przygotowania:
Sernik z kajmakiem
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć nimi dno foremki do pieczenia i odstawić do lodówki.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli.
W misce umieścić żółtka, miksując dodawać stopniowo cukier i cukier wanilinowy, dodać roztopione masło i dalej miksować. Miksując dodawać ser i mąkę ziemniaczaną. Dodać białka, wymieszać szpatułką. Gładką masę wylać na herbatniki i piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut.
Ostudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzeszkami solonymi.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli.
W misce umieścić żółtka, miksując dodawać stopniowo cukier i cukier wanilinowy, dodać roztopione masło i dalej miksować. Miksując dodawać ser i mąkę ziemniaczaną. Dodać białka, wymieszać szpatułką. Gładką masę wylać na herbatniki i piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut.
Ostudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzeszkami solonymi.
ciasteczka