Sposób przygotowania:
Sernik z kajmakiem i płatkami migdałówETAP 1:
Mąkę przesiewamy z proszkiem. Z podanych składników szybko zagniatamy gładkie ciasto. Wylepiamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
ETAP 2:
Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po łyżce sera cały czas ucierając.
ETAP 3:
Następnie dodajemy po 1 żółtku i ucieramy.
ETAP 4:
Wsypujemy budynie i ucieramy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą.
ETAP 5:
Masę wylewamy na surowy spód z ciasta. Pieczemy ok 80 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po 60 minutach ( czas pieczenia może się nieco wydłużyć).
ETAP 6:
Wystudzony sernik smarujemy kajmakiem ( możemy go lekko podgrzać w kąpieli wodnej jeśli jest za twardy).
Kajmak posypujemy podprażonymi płatkami migdałów.
Smacznego :-)