Sposób przygotowania:
Mleczny sernik z kajmakiemCiasto kruche:

Mąkę przesypuję na stolnicę mieszam z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami, zagniatam szybko kruche ciasto, wylepiam dno i boki tortownicy o wym 22 cm
Masa serowa:

Zmielony twaróg miksuję z cukrem i jajkami dodaję mleko w proszku oraz miękkie masło, wsypuję budyń, wlewam oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksuję tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy.
ETAP 3:

masę serową wylewam na ciasto kruche,
na wierzchu posypuję maltikeksami, piekę w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do lekkiego zrumienienia wierzchu.
Masę kajmakową lekko podgrzewam rozprowadzam na jeszcze delikatnie ciepłym serniku, dekorujemy migdałami lub wg uznania.
Smacznego!
Magdalena88
2milutka
To prawda, dzięki!
niezły kąsek
niezły kąsek
Magdalena88 napisał(a):