Sposób przygotowania:
sernik z kruszonka
owoce przebierz oplucz porzeczki oderwij od galazek make przesiej na stolnice dodaj pokrojoną na kawałki margarynę skladniki siekaj nożem aż, powstana grudki dosyp 1szklanke cukru i cukier waniliowy zagniec ciasto tortownice wyloz papierem do pieczenia spód wylep połową ciasta. reszte ciasta przeznacz na kruszonkę.jajka rozbij oddziel żółtka od białek żółtka utrzyj z 1/4 szklanki cukru.dołóż masło twaróg kaszkę oraz sok i skórkę z cytryny.Całość zmiksuj na gładko białka ubij na sztywno i połącz z masą.Masę serową rozsmaruj na spodzie z kruchego ciasta posyp owocami oraz pokruszonym pozostalym ciastem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni piecz 55 minut po przestudzeniu placek oprósz cukrem pudrem