WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1709]

Sernik z mascarpone na herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny sernik z sera z wiaderka z dodatkiem serka mascarpone. Zrobiony na herbatnikach wiec szybko i łatwo.

Sernik z mascarpone na herbatnikach

Składniki:

Sernik z mascarpone na herbatnikach

 

  • 3 paczki herbatników po 100g
  • 750g sera z wiaderka
  • 250g serka mascarpone
  • 5 jajek
  • Szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Sernik z mascarpone na herbatnikach

ETAP 1:

Blachę o wymiarach ok 35x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć ściśle herbatniki. Ser z wiaderka wymieszać mikserem z serkiem mascarpone, żółtkami, cukrem i miękkim masłem. Następnie wymieszać z proszkiem budyniowym. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać delikatnie do masy serowej. Przełożyć na herbatniki.

Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni. Wystudzić w blaszce a następnie schłodzić w lodówce.