Sposób przygotowania:
Sernik z mascarpone
Maliny myjemy i osuszamy.Mascarpone z ricottą, żółtkami i cukrem pudrem miksujemy razem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Ubijamy pianę z białek na sztywno i łączymy z masą serową.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
Wylewamy ciasto, wyrównujemy i układamy maliny (200 g) lekko wciskając je w ciasto.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 1 godziny.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy w blaszce.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy malinami.
Smacznego
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
Wylewamy ciasto, wyrównujemy i układamy maliny (200 g) lekko wciskając je w ciasto.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 1 godziny.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy w blaszce.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy malinami.
Smacznego