Sposób przygotowania:
Sernik z masłem orzechowym
1) Do miski wsypujemy mąkę, mleko, serek waniliowy i miksujemy. Dodajemy twaróg, 2 całe jajka i jedno żółtko.
2) Miksujemy i dodajemy cukier puder oraz masło.
3) Wszystko ponownie dokładnie łączymy za pomocą miksera.
4) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
5) Na wierzchu sernika robimy łyżką ciapki z masła orzechowego i rozprowadzamy. Posypujemy płatkami migdałów.
6) Pieczemy przez ok. 1 godzinę i 30 minut w 180 stopniach.
2) Miksujemy i dodajemy cukier puder oraz masło.
3) Wszystko ponownie dokładnie łączymy za pomocą miksera.
4) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
5) Na wierzchu sernika robimy łyżką ciapki z masła orzechowego i rozprowadzamy. Posypujemy płatkami migdałów.
6) Pieczemy przez ok. 1 godzinę i 30 minut w 180 stopniach.