tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sernik z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu sernik z masłem orzechowym i płatkami migdałów. Proponuję podawać z musem malinowym.

Sernik z masłem orzechowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sernik z masłem orzechowym

Na sernik z masłem orzechowym

Sposób przygotowania:

Sernik z masłem orzechowym
1) Do miski wsypujemy mąkę, mleko, serek waniliowy i miksujemy. Dodajemy twaróg, 2 całe jajka i jedno żółtko.

2) Miksujemy i dodajemy cukier puder oraz masło.

3) Wszystko ponownie dokładnie łączymy za pomocą miksera.

4) Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.

5) Na wierzchu sernika robimy łyżką ciapki z masła orzechowego i rozprowadzamy. Posypujemy płatkami migdałów.

6) Pieczemy przez ok. 1 godzinę i 30 minut w 180 stopniach.
Sernik z masłem orzechowym
Do miski wsypujemy mąkę, mleko, serek waniliowy i miksujemy. Dodajemy twaróg, 2 całe jajka i jedno żółtko.
Sernik z masłem orzechowym
Miksujemy i dodajemy cukier puder oraz masło.
Sernik z masłem orzechowym
Następnie wszystko ponownie łączymy za pomocą miksera.
Sernik z masłem orzechowym
Gotową masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
Sernik z masłem orzechowym
Na wierzchu sernika robimy łyżką ciapki z masła orzechowego i rozprowadzamy.

Tagi:

sernik deser