Sposób przygotowania:
Sernik z orzechami
Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę. Z podanych składników dobrze wyrobić ciasto kruche. Na wysmarowaną należy dać ciasto i lekko ponakładać widelcem.
Ciasto kruche wstawić do piekarnika na około 25 w temperaturze 190 stopni. Sposób wykonania masy serowej : Margarynę ucieramy z żółtkami i, stopniowo dodawać cukier. Na samym końcu dodać olejek śmietankowy.
Dodać ser biały zmielony 2 razy a na końcu dodajmy pianę z białek. Masę serową dać na upieczone ciasto kruche i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Na gotowy wierzch sernika należy dać masę krówkę i wierzch grubo posypać zielonymi orzechami.
Ciasto kruche wstawić do piekarnika na około 25 w temperaturze 190 stopni. Sposób wykonania masy serowej : Margarynę ucieramy z żółtkami i, stopniowo dodawać cukier. Na samym końcu dodać olejek śmietankowy.
Dodać ser biały zmielony 2 razy a na końcu dodajmy pianę z białek. Masę serową dać na upieczone ciasto kruche i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Na gotowy wierzch sernika należy dać masę krówkę i wierzch grubo posypać zielonymi orzechami.