Sposób przygotowania:
Sernik z orzechami i masą krówkową
Palmę roztopić i przestudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Do kremu z żółtek dodawać stopniowo twaróg i proszek budyniowy, nie przerywać mieszania. Do serowej masy dodać roztopioną palmę i jeszcze chwilę ucierać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale bardzo delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej i posypanej kaszą manną tortownicy (ok.27 cm). Sernik piec w 170 stopniach przez ok. 60 minut. Upieczony sernik studzić w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Masę krówkową rozsmarować na serniku. Orzechy grubo posiekać, uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni, ostudzić. Uprażone orzechy rozsypać na wierzchu sernika.