Sposób przygotowania:
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartejSpód:
Na patelni/w rondelku rozpuścić masło, które następnie należy połączyć z bułką tartą, cukrem oraz solą.
Całość mieszać aż bułka się zarumieni.
Mieszankę wklepać w dno tortownicy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa:
Masło przełożyć do rondelka i podgrzewać (co jakiś czas przemieszać) do momentu aż zacznie lekko brązowieć.
Jajka utrzeć z cukrem i zmiksować z twarogiem oraz proszkiem budyniowym.
Na końcu masę połączyć z ostudzonym masłem.
Całość przelać na spód z bułki tartej.
Pieczenie:
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku około 80-90 minut w temperaturze 160 stopni i ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce.
gusia1000