Sposób przygotowania:
Sernik z piernikami
Ciasto:
Z podanych składników ( prócz białek ) zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy na dużą blaszkę. Drugą odkładamy do zamrażalnika.
Masa twarogowa:
Ser mielimy dwa razy. Żółtka ucieramy z cukrem. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do sera dodajemy żółtka, budyń, cukier waniliowy, i mieszamy. Delikatnie łączymy z białkami. Masę wykładamy na kruche ciasto.
Białka pozostałe z kruchego ciasta ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilkę ubijamy.
Na masę serową wykładamy pierniczki, na to masę białkową, na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, po tym czasie wyłączamy piekarnik pozostawiając ciasto do wystygnięcia. Możemy polać białą czekoladą.
Smacznego.
Z podanych składników ( prócz białek ) zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy na dużą blaszkę. Drugą odkładamy do zamrażalnika.
Masa twarogowa:
Ser mielimy dwa razy. Żółtka ucieramy z cukrem. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do sera dodajemy żółtka, budyń, cukier waniliowy, i mieszamy. Delikatnie łączymy z białkami. Masę wykładamy na kruche ciasto.
Białka pozostałe z kruchego ciasta ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilkę ubijamy.
Na masę serową wykładamy pierniczki, na to masę białkową, na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, po tym czasie wyłączamy piekarnik pozostawiając ciasto do wystygnięcia. Możemy polać białą czekoladą.
Smacznego.