Sposób przygotowania:
Sernik z piernikami i kropkami
Herbatniki drobno zmiksować w blenderze dodaćroztopioną margarynę,kakao i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę z herbatników na dno tortownicy o średnicy 28 cm ugnieść i wyrównać powierzchnię.
Masa serowa ; Twaróg zmielić dwukrotnie dodać cukier,esencję waniliową ,żółtka,śmietanę i wymieszać.Białka ubić na sztywno i za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej.Odłożyć 1 szklankę masy serowej.Połowę masy serowej wyłożyć na spodzie z herbatników,ułożyć gęsto pierniki i rozłożyć resztę masy serowej.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić dodać do odłożonego sera i wymieszać. Przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką i lekko zatapiając końcówkę w masie serowej wyciskamy czekoladowe kropki.
Tortownicę szczelnie owinąć od dołu folią aluminiową i umieścić na blasze na którą nalewamy na 2/3 wysokości wodę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 60 min.Piekarnik wyłączyć a sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia.
Polewa czekoladowaWodę,mleko,kakao,cukier puder umieścić w garnuszku i mieszając podgrzać w kąpieli wodnej do około 70 st stopni C.
Na koniec dodać namoczoną i rozpuszczona żelatynę w 10 ml wody.Wymieszać i odłożyć do wystudzenia.Zimną i lekko tężejącą polewą polać sernik i udekorować cukrem perlistym
Masa serowa ; Twaróg zmielić dwukrotnie dodać cukier,esencję waniliową ,żółtka,śmietanę i wymieszać.Białka ubić na sztywno i za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej.Odłożyć 1 szklankę masy serowej.Połowę masy serowej wyłożyć na spodzie z herbatników,ułożyć gęsto pierniki i rozłożyć resztę masy serowej.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić dodać do odłożonego sera i wymieszać. Przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką i lekko zatapiając końcówkę w masie serowej wyciskamy czekoladowe kropki.
Tortownicę szczelnie owinąć od dołu folią aluminiową i umieścić na blasze na którą nalewamy na 2/3 wysokości wodę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 60 min.Piekarnik wyłączyć a sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia.
Polewa czekoladowaWodę,mleko,kakao,cukier puder umieścić w garnuszku i mieszając podgrzać w kąpieli wodnej do około 70 st stopni C.
Na koniec dodać namoczoną i rozpuszczona żelatynę w 10 ml wody.Wymieszać i odłożyć do wystudzenia.Zimną i lekko tężejącą polewą polać sernik i udekorować cukrem perlistym
edytaha
alaaa
dziękuję
zewa
alaaa
szybko zniknął to znak że smakował
cris
jaNina
zbysiowa
czekoladka_m
Cukiereczek13
alaaa
Editha